Over ons

Veto Gent is de erkende faculteitskring van de vakgroep Vertalen, Tolken en Communicatie van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Concreet betekent dat dat onze kring alle Gentse studenten Toegepaste Taalkunde vertegenwoordigt, samen met de studenten uit de drie bijbehorende masteropleidingen en de postgraduaten.

Ons doel? Al het nodige voorzien voor een onvergetelijke studententijd en de student wegwijs maken in Gent en het studentenleven. Om dat te bereiken, organiseren we wekelijks studentikoze, studiegerichte, culturele en sportieve activiteiten zoals fuiven, sportcompetities, quizzen, cocktailavonden, cantussen, een spaghettiavond, een middag paintballen, een avond naar een escaperoom en uitstapjes naar concerten, maar voor de liefhebbers ook bijvoorbeeld een avondje paaldansen en nog veel meer. De volledige activiteitenkalender vind je hier.

Wij zijn er echter niet enkel voor vertier. Veto Gent helpt ook de studenten op academisch vlak. Zo organiseren we een semestriële stucuverkoop waar we tegen erg scherpe prijzen samenvattingen en examenbrochures verkopen en zetten we studeersessies op touw om je studiemethode op punt te stellen zodat je zelfs de moeilijkste blokvakken zonder al te veel stress doorstaat. Bovendien maken we de keuze voor een van de drie masters gemakkelijker door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de tolkendienst van de Europese Commissie.

Ben je geïnteresseerd? Spring dan zeker eens binnen op onze tweewekelijkse kringavond, op dinsdagavond vanaf 21:00 in de CUBA, Overpoortstraat 84. En heb je een vraag, dan staat het presidium te allen tijde paraat. Onthou vooral dat Veto Gent op geen enkel vlak een verplichting is, maar wel de perfecte gelegenheid om vrienden voor het leven te maken en om alles uit je studentenleven te halen!

Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Veto Gent kun je lid worden van de infogroep op Facebook en kun je onze Facebookpagina liken.